MORE

Google ofera 1 miliard de dolari pentru securitate

Fiind o companie masiva, de a carei securitate depind cam toate informatiile noastre personale, Google ia in serios tot ce tine de securizare electronica. Trateaza subiectul cu atat de multa seriozitate incat in anul 2016 va dedica 1 miliard de dolari acestui domeniu.

Compania anunta ca pe parcursul anului viitor va pune la bataie aceasta suma colosala pentru a se asigura ca specialistii din domeniu vor fi foarte interesati sa ajute Google sa isi securizeze mai bine serviciile.

Asta se va manifesta atat prin recompense de cate 20 de mii de dolari pentru oricine descopera o vulnerabilitate, cat si prin oferirea de unor burse de cercetare. Acestea sunt valabile indiferent daca se gasesc sau nu vulnerabilitati. Google pur si simplu va plati oameni interesati sa analizeze cu atentie serviciile lor, ca nu cumva sa fie lucruri pe care le-au ratat si care mai tarziu sa rezulte intr-un scandal international. Bursele variaza in valoare de la 500 de dolari pana la 3000 de dolari

Cu astfel de sume, pare destul de probabil ca Google va atrage multi oameni interesati sa profite de pe urma unor posibile scapari de securitate, dar nu intr-un mod care va periclita siguranta informatiilor publicului.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button