Știri ITTECH

Google I/O: Smart Compose te ajută la compusul email-urilor

Cu ocazia evenimentului I/O, Google a anunțat o nouă caracteristică Gmail numită „Smart Compose”. Acest sistem bazat pe AI va permite utilizatorilor Gmail să scrie mai repede mesaje prin sugerarea unor fraze în timp ce își compun email-urile.

CEO-ul Google Sundar Pichai a prezentat o scurtă demonstrație a noii caracteristici, arătând modul în care AI-ul sugerează cuvinte și fraze și chiar completează propozițiile pe măsură ce tastați mesajele într-o fereastră cu un e-mail nou. Smart Compose va sugera opțiuni pentru ceea ce ați putea dori să spuneți în continuare pe baza a ceea ce ați introdus deja. Dacă funcționează la fel de bine ca în demo, Smart Compose ar trebui să ajute utilizatorii Gmail să scrie email-uri mai repede și mai eficient.

Am văzut caracteristici asemănătoare cu cele ale lui Smart Compose în alte contexte, cum ar fi aplicațiile de mesagerie de pe smartphone-uri. Cu toate acestea, acele aplicații se opresc, de obicei, la sugerarea cuvintelor și a frazelor scurte – noua caracteristică AI de la Google pentru Gmail merge chiar mai departe de atât, sugerând propoziții complete. Smart Compose va fi lansat pentru utilizatorii Gmail în această lună.

Smart Compose a fost unul dintre mai multe anunțuri bazate pe AI pe care Google le-a făcut în timpul prezentării I/O. Compania a explicat cum utilizează AI-ul pentru a ajuta medicii să diagnosticheze și să prevadă probleme de sănătate, inclusiv retinopatie diabetică și diverse riscuri cardiovasculare. Google a subliniat, de asemenea, noua sa caracteristică AI a subtitrărilor, care izolează vocile individuale pentru a produce subtitrări mai precise și mai ușor de înțeles, în special în situațiile în care mai multe persoane vorbesc în același timp.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Google I/O: Smart Compose te ajută la compusul email-urilor | Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button