Știri ITTECH

Google I/O: Google Maps ar putea primi interfață AR

Google a folosit evenimentul I/O de ieri pentru a dezvălui o caracteristică fistichie care ar putea într-o bună zi să ajungă pe Google Maps: navigarea pe jos cu ajutorul camerei.

Iată cum ar putea arăta„, a declarat vicepreședintele Google Aparna Chennapragada mulțimii de la I/O atunci când a dezvăluit o interfață de probă care combină interfața 2D a lui Google Maps cu vizualizarea din obiectivul camerei de la telefon. În partea inferioară a interfeței a apărut o semisferă mică de date de hărți, în timp ce perspectiva camerei a inclus semnale accentuate despre locurile unde trebuie să schimbe direcția și panouri care afișează informații despre magazinele aflate în obiectiv.

Chennapragada nu a specificat nimic legat de vreo dată de lansare.

Doar GPS-ul nu mai e suficient„, a spus Chennapragada când a descris modul în care funcționează acest mod alimentat de cameră. A folosit această ocazie pentru a dezvălui o inițiativă Google numită sistemul de poziționare vizuală (VPS – visual positioning system), care poate „estima poziția și orientarea precisă” pe baza imaginilor colectate de către smartphone-ul unui utilizator.

Acest prototip al lui Google Maps vine după dezvăluirea de la începutul anului 2017 a unei inițiative similare a celor de la Facebook, menită să se execute în cadrul aplicației Facebook. Viziunea acestora includea, de asemenea, sublinierea de texte în câmpul vizual al utilizatorului cu sfaturi legate de magazine, împreună cu notele și recomandările prietenilor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button