MORE

Google o face de oaie cu securitatea pe Android

Dacă aveți un telefon care folosește Android, probabil cunoașteți acea setare de permisiuni care vă lasă să specificați exact ce aplicații pot avea acces la ce funcții ale dispozitivului. Ce frumos ar fi dacă acea setare chiar ar făce ceea ce spune.

Din câte se pare, Google s-a gândit să submineze controlul vostru asupra telefonului și securitatea pe care părea de parcă o aveați prin ignorarea setării de GPS.

Google Play, lucrul de care aveți nevoie pentru a descărca și folosi aplicații de pe magazinul de aplicații oficial, tinde să facă abuz de funcția de GPS, determinând că vrea mereu să știe unde se află utilizatorul. Dacă vreți să îi dezactivați capacitatea de-a folosi GPS-ul, atunci vi se va spune că Google Play are nevoie de această funcție, așa că trebuie să dezactivați GPS-ul telefonului în general pentru a obține efectul dorit.

Dacă Google Play este lăsat să folosească GPS-ul, dar pentru fiecare altă aplicație este dezactivat, acestea tot vor avea acces la locația voastră pentru că pur și simplu vor interoga Google Play în loc să folosească setările implicite din Android care ați crede că ar avea prioritate.

Simplu spus, indiferent dacă dai sau nu permisiune unei aplicații să știi unde ești, va avea informațiile necesare pentru de la Google Play.

Acest gen de lucruri parcă te facă să îți dorește ca Android să nu fie atât de Googleitic, dar o mare parte din producătorii de telefoane vor opta pentru a face sistemul de operare o extensie a Google mai mult decât o unealtă a utilizatorului. Există soluții pentru asta, ca CyanogenMod, dar va trebui mai întâi să îți deblochezi telefonul, ceva ce nu este mereu ușor, în funcție de cât de afurisit a dorit să fie producătorul.

[The Register]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button