MORE

Google nu se complica: versiunile mai vechi de Android NU vor mai fi actualizate!

Google a luat o decizie definitiva privind problemele de siguranta cu care se confrunta versiunile vechi de Android: nu mai primesc nici un patch de securitate!

Gigantul din Silicon Valley a decis sa-i lase cu ochi-n soare pe posesorii de Android mai vechi de 4.3 si inclusiv, chiar daca acele versiuni prezinta riscuri de securitate. Si cand te gandesti ca aproximtiv doua treimi dintre utilizatorii de Android au astfel de versiuni…

Adrian Ludwig, seful serviciului de securitate pentru Android, a scris vineri pe blogul sau ca prioritatea companiei este de a actualiza in permanenta soft-urile, dar ea reprezinta, in acelasi timp, si „cea mai mare provocare”. El a explicat ca acele versiuni vechi au peste cinci milioane de linii de cod, iar „corectarea acestor probleme ar putea insemna schimbari pentru portiuni semnificative ale codului, ceea ce nu este practic in momentul de fata”.

Utilizatorii versiunilor mai vechi de 4.3 si inclusiv pot descarca si folosi Google Chrome sau Mozilla Firefox, care sunt updatate, a mai spus Ludwig. Cu toate acestea, sansele ca telefonul tau sa fie compromis raman destul de mari. Asta daca nu esti cumva pasionat de tehnologie sau dezvoltator de aplicatii…

Aceasta decizie ar mai putea fi privita si ca un stimul pentru utilizatori de… a-si schimba vechiul telefon cu unul de generatie noua, care ruleaza un sistem de operare actualizat.

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Sigur ca da! Mi-am cumparat acum 4 luni telefon cu android 4.2.2 tocmai ca acesta sa fie mai bine batut in cuie sa sa nu aiba bug-uri..
    Foarte dragut google…

  2. Dețin telefon cu varianta 4.2.2 iar tableta cumpărată de o lună la fel, deci acum trebuie să îmi iau gadget-uri noi…bună poantă…acum cred că ar trebui să merg cu tableta înapoi…că ce rost are…ar trebui să se țină cont de toți utilizatorii…de la versiunea 4 în sus…posibil ca să pierdeți clienți…nimeni nu își permite alt telefone/tabletă în condițiile în care de curând și-au achiziționat un produs…

  3. Problema nu este la Google (care ofera un SO gratuit) ci la producatorii de telefoane, pe care ii doare in cot sa faca software update la telefoanele lor. Ce vina are Google pentru ca Samsung nu se mai oboseste sa puna Android 4.5 pe Samsung Galaxy s3 de exemplu? Asta nu e treaba lui google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button