TECH

Google nu îți va mai scotoci prin e-mail-uri pentru a vinde reclame

Am două vești pentru voi, una neplăcută și una mai fericită, dacă sunteți un utilizator al serviciului Gmail.

Vestea neplăcută s-ar putea nici să nu fie veste pentru voi, dar cu ocazia asta măcar sunteți siguri că se întâmpla. Până acum Google vă scana e-mail-urile, căutând cuvinte cheie folosite apoi pentru a genera reclame care să fie în interesul vostru. Această practică poate că nu stă prea bine cu unii oameni care consideră poșta electronică demnă de același nivel de securitate ca cea fizică. Nu prea veți găsi guverne în această categorie, cu siguranță.

Google anunță că a renunțat la această practică. Acum, dacă vorbiți prin e-mail cu cineva despre cum vreți să cumpărați un frigider, nu veți mai vedea reclame la frigidere peste tot pe unde Google are spații publicitare. Reclamele vor fi bazate pe setările pe care le aveți la contul vostru Google.

Schimbarea pare să fi fost făcută pentru a putea atrage mai mulți clienți din sectorul Enterprise, și posibil pentru ca serviciul să fie mai puțin iritant.

Asta nu înseamnă că scandarea e-mail-urilor încetează cu totul. Încă mai este folosită pentru lucruri ca răspunsuri rapide și diverse alte aplicații.

[NBC News]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button