MORE

Google nu intentioneaza sa-si mai pastreze birourile din Rusia

Google nu intentioneaza sa-si mai pastreze birourile in Rusia. Compania nu a oferit pana acum nicio motivatie, dar contextul in care e luata aceasta decizie pare suficient de clar: in Rusia, legislatia cu privire la controlul Internetului a fost modificata.

Exista o lege care ii forteaza pe bloggeri sa se inregistreze oficial la autoritati si o alta lege prin care operatorilor li se va cere sa stocheze informatiile despre cetatenii rusi timp de doi ani. In consecinta, Google a decis sa-si relocheze cei aproximativ 50 de ingineri, dar ia totusi in calcul pastrarea unei echipe reduse pentru asistarea utilizatorilor si clientilor locali.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button