TECHRSS PaginaDeMedia

Ce planuri are Google pentru Android în 2022?

Nici Google nu a lipsit de la CES-ul de anul acesta. Gigantul are ca scop transformarea popularului sistem de operare într-o entitate omnipotentă, care să se potrivească din ce în ce mai bine cu Windows, Chrome OS și Matter în decursul lui 2022.

Veștile oferite de Google nu sunt ceva revoluționar, la fel cum știi că te poți lovi de problemuțe și incompatibilități dacă ești un fan înfocat Android. Și tocmai din această cauză, Google lucrează la îmbunătățirea experienței pentru utilizatori.

Primul update pe listă este cel pentru Fast Pair, serviciul care își permite să conectezi și să gestionezi mai rapid dispozitive wearable, căști, boxe și mașini cu sisteme de infotainment smart. Compania va extinde funcționalitatea serviciului pentru a putea fi compatibil și cu televizoare și dispozitive smart home.

Primele sisteme care vor vedea aceste upgrade-uri sunt Chromebook-urile. Ele vor detecta și se vor conecya automat la căștile care dispun de Fast Pair. Totodată, jucăriile smart-home de pe ecosistemul Matter vor beneficia și ele de această compatibilitate, alături de comutarea automată a sunetului pe căști pentru sistemele de operare Google TV și Android TV.

Google Pari

Pentru cei care lucrează pe sistemele Windows, actualizarea te va lăsa să gestionezi accesoriile conectate prin Bluetooth, să sincronizezi mesajele și să partajezi fișierele cu Nearby Share,

Cheie digitală pentru deblocarea cu WearOS a Chromebook-urilor

Până acum, puteai să-ți accesezi Chromebook-ul prin deblocarea facilă a acestuia folosindu-te de un telefon Android. În lunile ce urmează, o actualizare îți va da ocazia să-l deblochezi și cu un smartwatch WearOS sau cu o tabletă.

Conceptul ăsta de digital key se aplică, în unele cazuri, și pentru mașini via Samsung și Pixel. Doar că în viitorul apropiat nici nu va mai trebui să scoți telefonul din buzunar pentru a-ți debloca BMW-ul, căci Google vrea să extindă compatibiltatea ecosistemului cu tot mai multe telefoane care rulează Android.

Comutarea audio automată de pe Chromebook pe telefon

Da, văd că majoritatea chestiilor noi vizează Chromebook-urile, dar nu văd cu ce ar încurca pe cineva. Google va integra suport pentru tranziția mult mai rapidă și mai ușoară a sunetului spre căștile pe BLuetooth. De exemplu, dacă vizionezi ceva pe o tabletă Android și primești între timp un apel, clipul va fi oprit automat și input-ul sunetului pe care-l savurai în timpul filmului va trece automat pe conexiunea la telefon, fără ca tu să mai schimbi manual de pe un dispozitiv pe altul. Când apelul va lua sfârșit, sunetul va reveni la sursa prinicipală, adică la video.

Încă o noutate se leagă de opțiunea spatial audio, care adaptează sunetul din căștile tale în funcție de mișcările pe care le faci, pentru ca crește immersion-ul. Acestea vor fi lansate în următoarele luni.

Phone Hub devine mai bun

Momentan, Phone Hub poate fi folosit pe Chrombook-uri pentru a naviga prin tab-urile Chrome care sunt deschise pe telefon. Poți răspunde și la notificările din chat-uri, poți activa modul Do Not Disturb și reda o alarmă pentru a-ți găsi telefonul.

În continuarea acestora vor sosi niște tweak-uri suplimentare. Phone Hub va putea accesa aplicațiile de chat direct de pe smartphone-ul tău. O listă a aplicațiilor suportate nu a fost încă publicată, dar se știe sigur că-ți vei putea lega la Phone Hub inclusiv galeria foto.

Google Assistant va activa funcții remote în mașină

În sfârșit ceva care nu se leagă doar de Chromebook-uri! Dacă sistemul mașinii tale dispune de Google Assistant, îi vei putea cere să execute comenzi specifice. De pildă, vei putea cere să îți fie pornit aerul condiționat, să blocheze sau să deblocheze mașina și să te anunțe cu privire la nivelul bateriei. Mașinile Volvo vor fi primele care vor beneficia de acest upgrade.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button