TECH

Google News App folosește acum AI și e disponibilă pe iOS

Noua versiune a aplicației Google News, restructurată și echipată cu inteligență artificială, anunțată de gigantul american în cadrul conferinței I/O de săptămâna trecută, este acum disponibiliă în App Store.

Aplicația de știri Google News este acum organizată în patru secțiuni principale. Prima se numește ,,For You” și include, în principal, o listă personalizată de cinci articole pe care AI-ul folosit de Google le consideră relevante pentru voi. Tot aici găsiți și alte materiale scrise, recomandate prin intermediul algoritmilor utilizați de aplicație.

Următoarea secțiune se numește ,,Headlines” și aici pot fi regăsite cele mai recente știri din SUA, dar și de la nivel mondial, precum și ultimele noutăți din lumea afacerilor și din industria tech. Noua funcționalitate Full Coverage este prezentă și ea în cadrul acestei secțiuni și are rolul de a fragmenta subiectele mai complexe într-o serie de mai multe articole, pentru a-i oferi cititorului o abordare mai organizată și mai practică a subiectului.

Cea de-a treia secțiune este dedicată noutăților de zi cu zi, a celor din domeniul divertismentului, dar și subiectelor ce țin de domeniul academic, iar ultima secțiune se numește ,,Newsstand” și este una dintre noutățile implementate o dată cu noua versiune a aplicației. În cadrul ei, cititorii se pot abona contra cost la diferite publicații de știri care oferă mai multe variante de a accesa știrile atât online cât și în format print. Toate publicațiile prezente în această secțiune suportă standardul Google AMP, asigurând o viteză mare de încărcare și un aspect curat al paginilor web.

Aplicația Google News este deja disponibilă pentru utilizatorii de terminale Android, iar noua versiune este acum pusă la dispoziția utilizatorilor de device-uri ce rulează iOS, prin intermediul App Store.

Sursă articol

Copyright imagine

Articole asemanatoare

Back to top button