TECH

Google ne învață să creăm inteligență artificială gratuit

„Learn with Google AI” este un set de cursuri oferite de Google, care sunt menite să îi învețe gratuit pe cei interesați cum să pună bazele unei inteligențe artificiale (AI), dar nu numai.

Google a lansat cursul „Learn with Google AI”, care să le ofere șansa tuturor celor interesați, gratuit, să ia lecții de „machine learning”.

Google declară că setul de resurse educaționale au fost create de experții din domeniu din cadrul companiei și vine ca o încurajare pentru oamenii care vor să învețe conceptele, să își dezvolte cunoștințele, dar și să pună în practică inteligența artificială pentru a rezolva probleme din viața reală.

Cursul intitulat „Machine Learning Crash Course” este o introducere pentru Machine Learning (ML) și conceptele complicate din API-urile TensorFlow. TensorFlow este colecția gratuită (open source) de unelte necesare pentru ML și pot fi folosite de practic oricine pentru a construi un AI, respectiv baza ML care să le permită calculatoarelor să învețe singure, să poată recunoaște și interpreta datele disponibile fără a fi programate din start pentru acest lucru.

Zuri Kemp de la Google AI a declarat pentru The Inquirer următoarele:

De la experții în căutare de tutoriale avansate și materiale din TensorFlow, la cei interesați care vor să facă primii pași către AI, oricine caută conținut educațional din partea experților în ML de la Google poate găsi asta aici.

În timp ce cursul gratuit poate fi găsit urmărind link-ul de mai jos, trebuie totuși ca cei care vor să se înscrie să aibă cunoștințe destul de vaste de algebră. Printre acestea se numără variabile, coeficienți, ecuații liniare și funcții. În plus, nu ar strica și să fim cunoscători ai logaritmilor și derivatelor, deși nu sunt absolut necesare.

În cele din urmă, bazele programării și ceva experiență în Python sunt iarăși necesare, asta din moment ce exercițiile din curs folosesc această limbă de programare.

[The Inquirer] [Google]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button