TECHTech&ITTelefoane

Google Maps primește funcții de realitate augmentată

În mai 2018, Google a prezentat o versiune de Google Maps cu realitate augmentată în timpul conferinței Google I/O. Zilele acestea, cei de la Wall Street Journal au putut testa o versiune reală a conceptului și se pare că varianta de Google Maps cu realitate augmentată se apropie din ce în ce mai mult de un produs real.

Publicația a primit pentru teste un Google Pixel 3 XL cu o versiune de test „alfa” pentru noua aplicație Google Maps. La fel ca produsul care a fost prezentat la Google I/O, noile funcții completează sistemul de hărți 2D GPS cu o interfață 3D și un sistem de poziționare bazat pe camera foto. Practic, îndreptați telefonul spre un anume punct de interes și pe ecran apar informații suprapuse peste imaginea surprinsă de cameră.

Noile funcții încearcă să rezolve mai multe probleme apărute atunci când utilizați Google Maps într-un oraș mare sau o zonă foarte aglomerată. În asemenea condiții, punctele de interes sunt foarte aproape unele de altele, iar GPS-ul nu este suficient de precis pentru a vă oferi toate informațiile dorite. Lucrurile se complică și mai mult pentru sistemul standard de navigație când luăm în calcul că nu funcționează foarte bine dacă sunteți înconjurați de clădiri înalte ori vă aflați într-o parcare subterană.

Această nouă versiune de Google Maps augmentează puterea sistemului GPS și a busolei cu un mod de orientare precisă, care folosește aparatul foto al telefonului. Imitând felul în care se orientează oamenii, camera de realitate augmentată a Google Maps va urmări clădiri și repere, pentru a determina exact unde vă aflați și în ce direcție vă îndreptați. Google numește această adiție „VPS” sau „Sistem de poziționare vizuală”.

Cei de la Wall Street Journal spun că noua funcție este lansată printr-un buton dedicat „Start AR” și că, după câteva secunde, este capabilă să identifice o locație cu „precizie remarcabilă”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button