PC

Google Maps îți amintește unde ai parcat mașina

Google Maps a primit o nouă funcție în varianta 9.49 menită să te ajute să nu îți mai pierzi mașina în parcare.

Spre deosebire de încercările anterioare de-a implementa așa ceva, atât ale Google cât și Apple, această soluție nu se bazează pe vreun soi de detecție inteligentă a prezenței unei mașini în proximitate, sau conectarea la sistemul central computerizat al unui Lăstun. Google a mers pe ideea că poate utilizatorul nu este de o lene totală și este în stare să apese pe ecran o dată.

Printr-o atingere a cerculețului albastru care simbolizează locația curentă a utilizatorului se poate accesa meniul de opțiuni care ar trebui să conțină și opțiunea de-a marca locul de parcare al unei mașini. Pe lângă asta, se mai pot adăuga și notițe, cum ar fi „nu uita că aveai 4 roți când ai parcat” și dacă este vorba de o parcare cu taxă, poți să treci și cât timp ai la dispoziție. Există și opțiunea de-a seta această limită de timp ca o notificare care să vă avertizeze când se apropie de expirare.

Dacă încă nu vedeți opțiunea disponibilă, probabil va trebui să așteptați ca 9.49 să iasă din beta, sau să participați la beta test.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. 85% din parcări sunt la subsol iar Google maps nu vede acolo. Eu am experimentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button