Tech&IT

Google Maps îți dă ocazia să vezi atracții turistice în 3D

Autor: Matei Pană

La scurt timp după un update major al lui Google Wallet, se pare că Google deja are alte lucruri noi să ne arate. Deși va mai dura ceva timp până să devină un feature complet, Google a implementat începând de azi funcția “immersive view”, care te va lăsa să vezi diverse repere arhitecturale de pe suprafața globului într-un mod mai realist decât eram obișnuiți până acum, acesta fiind vizualizarea 3D.

Cum funcționează Google Maps Immersive View?

Acest feature combină tehnologia AI cu miliarde de imagini provenite atât din satelit cât și din Street View, pentru a crea randări 3D cât mai realiste. Cu alte cuvinte, Google Maps a avut grijă de toate și îți poate oferi acum pe tavă niște repere turistice pe care le poți vedea cu ochiul liber din ce unghi vrei tu, deci îți poți cere banii înapoi pe biletul ăla de avion pe care ți l-ai luat pentru anul viitor.

Deocamdată, pentru acest feature sunt disponibile aproape o sută de locații din toată lumea, printre care Alcatraz din San Francisco, Big Ben din Londra și Empire State Building din New York, urmând ca mult mai multe locații să fie adăugate în viitor.

Google mai aduce încă două update-uri importante

În altă ordine de idei, în ce privește Google Maps, compania mai are și alte update-uri pentru noi. Navigația pentru biciclete va primi un upgrade care oferă informații mai detaliate ale traseului parcurs, inclusiv despre traficul aglomerat, scări și trepte, dealuri abrupte și tipuri de drumuri. Cei de la Google spun că vor adăuga “sute” de orașe în săptămânile care urmează.

Un alt feature pe care Google îl adaugă aplicației Maps este distribuirea locației, cu ajutorul căreia vei putea afla, spre exemplu, când un prieten ajunge la un concert la care te afli. Această caracteristică este disponibilă doar pentru utilizatorii care au căzut de acord să își distribuie locația între ei, iar Google promite faptul că va oferi notificări atât pe mail cât și în aplicație pentru a te ajuta să nu îți distribui locația mai mult decât este cazul.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button