TECH

Google Maps ar putea oferi în curând orientare pe bază de repere vizuale

Google Maps testează introducerea direcționării în funcție de repere vizuale binecunoscute. Testarea se face în prezent pe un număr restrâns de utilizatori. În loc de virați la stânga pe strada principală, aplicația ne va oferi repere de genul virați la stânga, pe lângă instituția X sau restaurantul Y.

Potrivit celor de la Engadget, aceste testări fac parte dintr-o serie întreagă de eforturi pentru îmbunătățirea direcționării vocale.

Întrebarea care se pune este dacă o astfel de orientare pe bază de repere vizuale (monumente istorice, muzee, instituții, restaurante etc. – repere cât de cât fixe) va fi mai bună și mai eficientă decât cea în care se utilizează numele străzilor. Sunt situații în care aceste nume nu sunt vizibile sau marcajele lipsesc cu desăvârșire și atunci este nevoie de alte puncte de reper pentru a găsi destinația căutată.

În plus, cine știe bine numele străzilor? Nici măcar taximetriștii nu se descurcă prea bine fără GPS. Cu excepția celor din Londra, care dau un examen serios în acest sens. Taximetriștii londonezi, care conduc celebrele black cabs, trebuie să studieze 320 de drumuri și 25.000 de străzi și să le cunoască pe toate. În plus, ei sunt nevoiți să memoreze, de asemenea, cca 20.000 de repere și locuri de interes public, de la destinații turistice la școli, biserici și parcuri.

Aplicația Google Maps are implementată opțiunea de orientare vocală de aproape 10 ani, dar se limitează la direcționări generale de tip „menține stânga”, „după intersecție virează la dreapta” etc.

Așteptăm cu interes să vedem în ce direcție vor duce testele și dacă modificarea va fi implementată, în ce variantă și unde.

Sursă

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button