Google Maps acopera 98% din zonele populate cu imaginile sale
Google isi face aplicatia de harti mai informativa si mai usor de folosit prin utilizarea de imagini, iar acum gigantul tech ne ofera ocazia sa aruncam o privire in procesul de creare a hartilor. Google sustine ca a capturat peste 10 milioane de mile (~17 milioane de km) de imagini pentru Street View, pana acum, o suprafata destul de mare incat sa inconjoare globul de 400 de ori. De asemenea, compania sustine ca Google Earth are 36 de milioane de mile patrate de imagini HD facute de sateliti prin care poti derula linistit, iar aceste imagini acopera aproximativ 98 la suta din locatiile populate ale planetei. Aceasta este prima data cand Google a facut publice date din Google Maps, unul dintre cele mai populare produse ale sale.
Gigantul tech a mai vorbit si despre tehnicile folosite pentru a face cat ai multe poze cu putinta. Probabil stiti ca Google foloseste masini Street View, special echipate cu camere care pot face poze din diverse unghiuri in timp ce se deplaseaza. Pentru zonele in care accesul cu masina nu este posibil, precum rezervatiile naturale si ariile indepartate fara drumuri de acces, sunt trimisi oameni care poarta ghiozdanele Street View Trekker.
In plus, Google a explicat ca foloseste o tehnica numite photogrammetry pentru a lega mai multe imagini intre ele. De fapt, compania foloseste aceeasi metoda si pentru a crea experiente VR, inclusiv turul virtual al muzeului de la Versailles pe care l-a creat pentru HTC Vive si Oculus Rift.
Aceste detalii sunt cu adevarat interesante si arata puterea pe care o are Google. Este cu adevarat impresionata evolutia aplicatiei Google Maps, mai ales ca de patru ani de zile o tot folosesc pentru orientarea prin Bucuresti si nu numai si niciodata nu a dat gres. Ma face cateodata sa ma intreb, ce alte date mai stocheaza Google in afara de imagini cu orice oras din lume.