Tech&IT

Google lucreaza la un nou dispozitiv VR

Google Cardboard este popular in acest moment, in mare parte din cauza pretului sau foarte mic, fiind vorba literalmente de o bucata de carton. Este o solutie foarte low-tech, motiv pentru care compania pare ca lucreaza acum la o varianta imbunatatita si mult mai tehnologic avansata.

Umbla vestea pe internet ca Google ar lucra acum la un fel de echivalent pentru Samsung Gear VR, care sa inlocuiasca vechiul Cardboard. Acest nou model va fi realizat din plastic si in general chiar va fi mai mult ca o simpla bucata de carton cu lentile.

Dispozitivul va include senzori, o pereche mult mai buna de lentile si un dispozitiv de prindere mai avansat si mai putin probabil sa iti pice de pe ochi, ducand la craparea telefonului.

Tot veti avea nevoie de un smartphone, insa veti avea posibilitatea de-a atasa un numar foarte mare de dispozitive, nu doar ceva ca un Nexus. Este gandit sa fie un mediu deschis, nu izolat ca Gear VR.

Pentru ca noua initiativa VR a Google sa aiba efect, va puteti astepta si ca Android in sine sa capete ceva mai multe capabilitati de realitate virtuala.

Momentan acest dispozitiv nou este inca la nivelul de zvon, dar in cazul in care se va adeveri, va puteti astepta la si mai mult VR disponibil pe piata in viitorul apropiat.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button