Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Google Lens va putea fi folosit și în varianta desktop pe Chrome

Google Lens este unul din cele mai utile servicii ale companiei, fiind un ajutor important atunci când trebuie să găsești rapid informații legate de ceea ce te înconjoară sau când pur și simplu acel lapsus îți asaltează mintea. Funcția este deja disponibilă pe Android și iOS, însă Google este pe cale să o introducă și în varianta desktop pe browser-ul Chrome.

Utilizarea Google Lens pe desktop este foarte simplă: poți da click dreapta pe pagina web cu pricina, apoi să selectezi opțiunea de căutare prin Lens și să indici porțiunea din pagină pe care dorești să o examinezi. Astfel vei primi rezultate relevante pentru ceea ce vrei să cauți.

Google Lens este pregătit pentru îmbunătățiri

Lens va primi o actualizare practică și în versiunea mobilă. Aceasta va fi introdusă la începutul anului viitor și îți va oferi posibilitatea de a pune întrebări în timp ce faci o poză subiectului despre care vrei să afli mai multe informații.

Asta este o șmecherie foarte utilă, pentru că softul va fi capabil să îți răspundă la întrebarea respectivă chiar dacă tu nu cunoști denumirile respective. De exemplu, dacă folosești Google Lens pentru a fotografia o componentă a unei mașini, vei putea întreba cum anume se repară acea parte, iar Google îți va afișa rezultate potrivite.

Într-un fel, astfel de update-uri sublinizază încercarea companiei de a pune presiune pe utilizatori în vederea folosirii serviciului Google Shopping. Gigantul ar putea merge pe ideea că sunt șanse mai mari să cumperi produsele respective prin intermediul serviciului dacă Google Lens deja ți le-a afișat. În orice caz, Lens este pe drumul cel bun, pentru că devine o unealtă din ce în ce mai practică pentru tot mai multe situații.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button