TECH

Google lansează Poly, o bază de date cu modele 3D

Google are deja câteva instrumente care pot înlesni crearea de conținut nou pentru VR și AR, dar proiectarea modelelor 3D pentru aplicații este în continuare un proces anevoios și necesită mult timp. Google își propune să reducă nivelul de dificultate prin cea mai recentă inițiativă a sa, Poly.

Poly este o bază de date cu posibilități de căutare pentru obiecte și scene 3D pe care dezvoltatorii le pot utiliza în aplicațiile lor. Are mii de modele și suportă remixarea și editarea prin intermediul instrumentelor de design Google. Și, lucrul cel mai important, este gratuit.

Baza de date este concepută pentru a fi folosită în platformele VR și AR dezvoltate de Google, dar obiectele 3D pe care le oferă pot fi folosite la orice fel de proiect. Pur și simplu căutați ceva și selectați previziualizarea pe calculator sau în VR folosind Cardboard sau Daydream. Poly este integrat cu instrumente de design precum Tilt Brush și Blocks, oferind astfel posibilitatea de a încărca fișiere .obj și edita obiectele pe care le găsiți în Poly. Conținutul este gratuit, iar Poly atribuie automat meritele creatorului original al unui obiect, în caz că editați și faceți upload la o versiune nouă.

Site-ul Poly este acum online și permite descărcarea obiectelor și exportarea previzualizărilor în format GIF. Urmează ca mai târziu să fie lansat un API pentru dezvoltatori pentru a facilita folosirea conținutului din baza de date în aplicații. Vă puteți înscrie pentru a fi notificați în momentul în care API-ul va fi disponibil.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button