TECH

Google lanseaza in India un tracker pentru toalete

De la tara, la tara obiceiurile sunt diferite, indiferent de nationalitate, fiecare natie avand un set de datini sau obiceiuri pe care un romana le-ar considera … dubioase. India este unul dintre aceste locuri, unde vacile sunt sacre si yoghinii stau pe cuie. India este si tara in care Google te ajuta sa gasesti o toaleta!

Ministerul de Dezvoltare Urban Indian, alaturi de Google, au introdus o noua functie speciala pentru India, acum putand sa gasesti toalete folosind aplicatia Android Maps.

Tara are o problema majora cu acest fenomen, peste 70 la suta dintre casele din India avand mai toate utilitatile, mai putin un WC. Conform Public Radio International, mai bine de 60 la suta din  cei 1,2 miliarde de locuitori inca isi mai fac nevoile in plina strada, asta atragand de la sine probleme de salubritate.

Google si Ministerul Inidian spera ca prin introducerea acestei noi functii in Google Maps, locuitorii Indiei nu vor mai folosi colturile strazi sau boschetii pentru a se usura. Astfel, Google Maps in india poate indica toalete doar prin simpla tastare a câtorva cuvinte cheie. Google a introdus noi cuvinte cheie precum: „toilet,” „lavatory,” „swachhata” si „shulabh.” ajutand astfel cetatenii sa gaseasca mai repede un loc intim unde sa se relaxeze. Printre locatii se numara Mall-uri, Benzinarii, restaurante sau orice fel de amplasament care are o toaleta publica.

Noua functie depinde foarte mult de cetateni, acestia putand sa trimita feedback aplicatiei si sa indice noi toalete pe harta. Pot de altfel sa si noteze daca aceasta este inchisa sau daca este sau nu murdara. Ba chiar sa ii acorde o nota. In esenta, Google Maps in India este un Tinder pentru toalete.

[International Business Times]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button