PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Google îți spune când îți sunt sparte parolele

Toate parolele, nu doar cea de Google

Dacă folosiți Chrome, probabil ați sesizat opțiunea de a lăsa browser-ul să păstreze într-un locșor sigur parolele pe care le introduceți pe diverse site-uri. Acele parole sunt gestionate de o componentă a contului dumneavoastră de Google, iar de acum înainte veți fi informat când una dintre ele este spartă.

Componenta de management a parolelor include acum Password Checkup ca standard, ceva ce până acum era o extensie opțională de Chrome. Nouă funcție va verifica în mod constant dacă informații despre parolele voastre au răsărit cumva în vreun leak sau o breșă.

Atunci când o problem este detectată, veți fi gidat automat către site-ul unde ați folosit acea parolă pentru a o putea schimba, așa că nu trebuie să stați să vă amintiți când, cum, unde sau dacă ați mai folosit acea parolă. Veți mai fi informați dacă ați refolosit cumva vreo parolă (ceva ce știu că este convenabil, dar nu este recomandat) sau dacă vreuna din parole este prea ușor de ghicit/spart.

Desigur, pentru ca această componentă să funcționeze cum trebuie, va trebui să folosiți managerul de parole din Chrome. Google promite că vor fi în siguranță acolo, folosind tot soiul de măsuri de criptare și de hashing pentru a se asigura că nu va avea nimeni acces la ele, în afara voastră… și…acum, depinde dacă aveți o minte conspirativă și ați fost atenți la tot ce s-a întâmplat în domeniul tehnologic în SUA din 2013 și până în prezent.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button