MORE

Google își schimbă sigla

Dacă ați căutat ceva pe Google recent, probabil ați observat că nu mai apare aceeași siglă pe bara din browser. Nu intrați în panică, Google nu a fost spart, pur și simplu au decis că a venit momentul să schimbe sigla.

Venind după transferarea proprietăților ce nu sunt legate de internet către compania Alphabet, această remodelare este menită să creeze o identitate mai exactă pentru Google.

Schimbarea siglei nu acoperă doar pagina principală, ci fiecare serviciu al companiei, inclusiv micile pop-ups care apar atunci când folosiți lucruri precum Google Now. Poate că nu pare a fi ceva important, dar o schimbare de design poate face foarte, multe.

Spre exemplu, a făcut Windows 8 să arate de parcă a fost dezvoltat într-o eră în care nu exista mai mult de 1 bit de culoare, iar efectele de margini sau umbrirea încă nu erau inventate, de parcă ne-am fi întors în timp și foloseam iar Windows 3.1.

Pe termen scurt, această schimbare va avea efectul de a crea confuzie, iritare și întrebări multiple, majoritatea fiind „Am intrat pe Google sau pe Picasa?”. Acompaniind această nouă iterație a siglei a fost și o scurtă trecere în revistă a progresului făcut de Google în cei 17 ani ai săi de existență.

[Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button