Google investește în continuare în domeniul AR
Google vrea să-și consolideze poziția inclusiv pe piața augmented reality (AR). Pentru asta, Gigantul a achiziționat Raxium, un startup care se specializează în producția de ecrane MicroLED și pe care îl va include în divizia sa Devices & Services. Raxium se ocupă cu dezvoltarea de ecrane ultra-compacte care oferă rezoluții mari și un consum scăzut de energie și umblă vorba că Google plănuiește să se folosească de acestea pentru viitoarele sale dispozitive AR. Deși este o mișcare importantă din partea celor două companii, detaliile cu privire la achiziție nu au fost specificate momentan.
Astăzi anunțăm că Google a achiziționat Raxium, o companie inovatoare în segmentul MicroLED. Echipa Raxium s-a dedicat vreme de cinci ani dezvoltării de ecrane în miniatură cu rezoluție mare și eficiente din punct de vedere al consumului de energie și al costurilor. Acestea au fondat bazele pe care vor fi construite tehnologiile viitorului în materie de display-uri. Rick Osterloh, senior VP în cadrul Devices & Services de la Google
Achiziția cu pricina nu a apărut de nicăieri. Zvonuri despre acest plan au apărut încă din luna martie și se speculează că Google este interesat să cumpere și să dețină astfel de companii tocmai pentru a avea mai mult control asupra ecranelor și tehnologiilor acestora. Gigantul vrea să le integreze în viitoarele sale device uri AR/VR, dar există șansa ca unele dintre acestea să se regăsească și pe următoarele generații de smartphone-uri Pixel sau pe proiectul de videoconferencing Starline.
Tehnologia asta MicroLED este un standard de care unele companii se cam feresc, în mare parte din cauz costurilor de producție foarte ridicate. În contrast, Raxium afirmă că va adapta tehnologia circuitelor integrate monolitic pentru display-urile MicroLED. Integrarea monolitică presupune amplasarea unui circuit complet sau a unui grup de circuite pe o singură bucată de silicon. Astfel, MicroLED-urile ar pute fi produse în masă la costuri mult mai mici.
Iar Google încearcă din răsputeri să-și facă treaba cu sârguință și discreție. Spre deosebire de Meta și alți rivali, compania nu a dezvăluit prea multe în legătură cu viitorul realității augmentate pe care și-l imaginează. Este un efort interesant și admirabil, dar care nu îi ferește pe dezvoltatori de leak-uri precum Augmented Reality OS, zvonit anul trecut. Deci, în teorie, am putea vedea unul dintre headset-urile AR ale companiei cel mai devreme în 2024.