Gaming

Google a confirmat că Steam va fi integrat pe unele Chromebook-uri

Zvonurile despre Chromebook-urile Google care vor rula nativ Steam s-au adeverit. Acestea se legau și de noile modele de laptopuri ale producătorului destinate cel mai probabil gaming-ului. Dar iată că acum Google a confirmat în cadrul keynote-ului Games Developer Summit integrarea versiunii alpha a platformei celor de la Valve pe Chrome OS.

Însă asta vine cu un twist, pentru că doar anumite modele de Chromebook vor fi compatibile cu Steam. Detaliile suplimentare încă nu au fost publicate, dar un leak de luna trecută de la 9to5Google ar putea fi primul punct de reper pentru cei care sunt curioși să afle care Chromebook-uri vor beneficia de Steam. Pe atunci, se specifica faptul că Steam putea rula doar pe trei modele de Acer Chromebook, printre care și Spin713, alături de ASUS Chromebook Cx9 și Flip CX5, Pro C640 G2 de la HP și un laptop Lenovo misterios.

În cele din urmă, se pare că Steam va rula cum trebuie pe configurații care includ cel puțin Core i5 de generația a 11-a cu 7GB RAM. Poate că nu este ceva surprinzător, având în vedere cerințele cu care vin extrem de multe jocuri de pe Steam, dar este o veste proastă pentru cei care au la purtător fie modele populare, dar nu axate pe gaming, fie laptopuri entry-level, cum ar fi Galaxy Chromebook 2.

Vorbim momentan despre versiuna alpha, dar există deja semne că Google va extinde suportul pentru platforma celor de la Valve. Dar ceea ce ne interesează ar fi mai degrabă jocurile în sine. Ce titluri ar putea suporta actualele și viitoarele Chromebook-uri? Cum va sta treaba cu optimizarea? Oare va fi ăsta răspunsul pentru cei care s-au plictisit de jocuri pe Android dar nu vor să se despartă de Chrome OS?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button