Telefoane

Google intră în domeniul medical mobil

Google anunță achiziția unui startup numit Senosis, ce se ocupă cu dezvoltarea unei aplicații medicale pentru mobile.

O astfel de aplicație, dezvoltată de către Senosis, se numește HemApp și are capacitatea de-a detecta nivelul de hemoglobină din sânge folosind doar camera unui mobil, fără nevoia de-a extrage sânge sau de-a folosi atașamente la telefon. Sigur, o carcasă cu un bec de iluminare n-ar strica, dar conform clipului de prezentare, până și un bec incandescent normal este suficient pentru a obține rezultatul dorit.

Aplicația se folosește apoi de datele colectate pentru a își da seama de nivelul de hemoglobină, folosind ceva tehnici de machine learning și o bază de date cu nivele nominale. Asta va putea veni apoi în ajutorul celor care vor să își determine gradul de anemie, fără a fi nevoie de analize sau extracție de sânge. Senosis a mai realizat aplicații ce se folosesc de microfon pentru a detecta astm și icter la copii.

Ce are de gând să facă Google cu această nouă proprietate a sa? Probabil va găsi un mod de-a le integra în dispozitivele sale pe viitor. Din moment ce Apple a declarat că încearcă să încurajeze un stil de viață mai sănătos cu ceasul său, nu ar strica dacă cineva ar face aplicații care chiar verifică starea de sănătate a utilizatorului. Cum va reuși compania să transforme asta în ceva semi-malefic, rămâne de văzut.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button