Știri ITTECHTelefoane

Google interzice aplicațiile de minat criptomonede

Sper că nu aveați vreun vis ca luna aceasta să lansați pe Play Store propria voastră aplicație de minat criptomonede, fiindcă Google le-a interzis.

Compania anunță că a început să șteargă de pe serviciul de distribuție toate aplicațiile a căror funcție principală este minarea de orice fel de monedă virtuală. Cele care fac asta printr-un update propriu, despre care utilizatorul știe sau nu, probabil încă sunt disponibile. În general așa se propagă nestingheriți virușii prin Play Store.

Motivul pentru care aplicațiile acestea au fost interzise, în mod oficial, ține de faptul că telefoanele n-au tocmai cel mai bun design termic cu putință. Iar minarea de criptomonede este o muncă destul de intensivă care poate duce la probleme pentru că telefoanele mobile nu sunt tocmai menite să lucreze la putere maximă constant.

Concomitent, Google a mai îndepărtat temporar și extensia de Chrome Metamask de Chrome Web Store, care acționează ca un portofel de Ethereum și permite accesarea de site-uri ce se folosesc de acel blockchain. De ce? Google n-a oferit un răspuns oficial. Părea cam suspect faptul că extensia Metamask falsă, cunoscută pentru phishing,  încă mai era pe Web Store. În cele din urmă, Google pare că s-a prins și a interzis clona, restaurând extensia adevărată.

[Bleeping Computer] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button