PCTECHTech&ITTelefoane

Google infirma zvonurile ca va renunta la Hangouts

Intr-un raspuns pe Twitter, Google sustine ca utilizatorii Hangouts vor fi transferati catre Hangouts Chat si Hangouts Meet.

Raspunsul Google a venit ca urmare a unui raport prin care cei de la 9to5Google sustineau ca serviciul Hangouts avea sa fie inchis de catre companie pana in 2020. Scott Johnston, seful Produselor de Comunicatii in Timp Real de la Google, a infirmat zvonurile intr-un raspuns pe Twitter. Potrivit acestuia, Google nu a decis sa inchida Hangouts, dar in schimb utilizatorii serviciului vor fi transferati catre Hangouts Chat si Hangouts Meet. De atunci, desi si-au actualizat articolul original sa includa citatul lui Johnston, cei de la 9to5Google au verificat informatia si cu o alta sursa, care a confirmat povestea originala conform careia Google va inchide intr-adevar Hangouts pana in 2020. Mai mult, se pare ca decizia in acest sens ar fi fost deja luata in cadrul companiei.

Cu toate acestea, chiar daca explicatia lui Johnston este cea corecta si utilizatorii vor fi mutati catre la Chat si Meet, inseamna ca Hangouts asa cum este acum va inceta sa mai existe. De asemenea, Chat si Meet sunt ambele servicii pentru intreprinderi, care necesita conturi G Suite. Cum vor fi transferati utilizatori cu conturi obisnuite de Google catre aceste doua servicii, ramane de vazut, dar e de asteptat ca procesul sa fie intampinat cu critici.

Compania este de-acum recunoscuta pentru faptul ca inchide unele servicii de indata ce popularitatea lor scade sub asteptarile companiei, indiferent de cate persoane le mai utilizeaza inca. A fost si cazul aplicatiei de mesagerie Allo, practic abandonata si in lipsa careia compania nu mai detine o plaftorma de mesagerie similara cu Hangouts odata ce acesta se va inchide. Google ar putea remedia acest neajuns introducand inca o aplicatie de mesagerie, dar publicul deja s-ar putea sa nu mai fie receptiv la asta, date fiind rezultatele din ultimii ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button