Tech&IT

Google închide definitiv serviciul Hangouts

Google nu este la primul rodeo când vine vorba de abandonarea serviciilor și aplicațiilor lor. Există inclusiv un site, numit Killed by Google, care documentează fiecare astfel de eveniment, iar lista este surprinzător de lungă. De la rețeaua socială Google+ (peste care mă bucur că am trecut) până la muribundul Stadia (peste care abia aștept să trec), un alt nume mare se alătură listei: Google Hangouts.

La bază, Hangouts era o aplicație care permitea utilizatorilor să trimită mesaje instant, între mai multe platforme și a fost downloadată de peste cinci miliarde de ori din Play Store. Inițial, Hangouts a pornit ca o funcție în platforma socială Google+ pe care am menționat-o anterior, dar ulterior, serviciul de messaging a fost integrat într-o aplicație separată, unde a primit și funcționalități extra cum ar fi abilitatea de a trimite și a primi SMS-uri și de a suna audio.

Acum, dacă intri pe Hangouts vei primi un mesaj care te anunță de regretabila închidere și te îndeamnă să migrezi către aplicația Google Chat, alternativa pentru Slack. Mai mult, în timp ce mesajele și contactele se vor migra automat, nu toate datele o vor face, iar compania recomandă utilizatorilor să folosească Takeout, serviciul lor de backup și salvare a datelor importante. Cei care vor să își păstreze toate informațiile au la dispoziție timp până în ianuarie 2023, atunci când Hangouts va deveni complet inactiv.

Adevărul e că, în realitate, Google Chat este o alternativă orientată mai multe spre partea de business și este o soluție ceva mai bună decât Hangouts, și era clar că două servicii care fac mai mult sau mai puțin același lucru nu pot funcționa simultan. În Chats, poți să @menționezi pe cineva într-o conversație de grup, să trimiți GIF-uri și să lucrezi la Docs, Sheets și Slides de-o dată cu alți oameni, în timp ce sunteți într-un call.

Rămas bun, Hangouts!

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button