PC

Google începe să omoare Flash

Google anunță că a început inițiativa de a omorî Adobe Flash pe parcursul următoarelor luni.

Începând de săptămâna aceasta, 1% din utilizatorii de Chrome se vor trezi că Flash nu mai este activ ca standard și că trebuie activat pentru fiecare site individual dacă mai vreți să îl folosiți.

Această inițiativă se va extinde pe parcursul următoarelor săptămâni, urmând să ajungă la 100% din utilizatori în februarie 2017. Atunci Flash va fi dezactivat la nivel global și nu va mai fu suportat. Așa că dacă folosiți aplicații sau vizitați site-uri care sunt bazate pe Flash, ar fi bine să găsiți alternative în curând.

În locul lui Flash, Chrome se va baza pe HTML 5 de acum înainte, iar internetul va trebui să se conformeze cu timpul. Site-urile care încă vor mai folosi Flash vor fi obligate din luna octombrie 2017 să ceară în mod expres permisiunea utilizatorului pentru a rula.

Rezultatul îndepărtării lui Flash de pe internet va fi vizibil în viteza de răspuns a site-urilor, reducerea consumului de energie în special pentru laptop-uri, și dispariția câtorva milioane de joculețe vechi de 16 de ani.

[Bit Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button