TECHRSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

Google impune termeni pentru Android 11

Și pentru licențierea serviciilor sale

Producătorii de telefoane vor trebui să depună ceva mai mult efort când vine vorba de implementarea lui Android 11. Acesta nu va mai putea fi pur și simplu trântit peste Android 10, Google impunând termeni pe care producătorul trebuie să îi întrunească pentru a se putea folosi de sistemul de operare și de serviciile sale.

Și ce presupun acești termeni? Implementarea unui sistem de partiționare în care să fie stocată o copie a părții esențiale a sistemului de operare. Această copie ar urma să fie cea care primește update-uri, telefonul necesitând apoi un restart pentru a intra în uz noua partiție. Astfel, atunci când ceva crapă, se poate reveni la partiția anterioară, dinaintea update-ului, fără nici un fel de efort. Conceptul nu este tocmai străin pentru producătorii de telefoane, fiind deja implementat prin unele locuri, așa că nu ar trebui să fie o problemă pentru toți. Poate doar pentru câțiva. Nu de alta, dar telefoanele cu puțină memorie de stocare vor avea astfel și mai puțină memorie de stocare.

Astfel, viața utilizatorului de rând ar trebui să fie ceva mai simplă când vine vorba de update-uri. Nu tocmai grozavă pentru cei care își permit doar dispozitive cu puțină stocare și fără suport pentru un card de memorie.

Android 11 ar trebui să fie disponibil de prin această toamnă, iar telefoane non-Google ce se folosesc de el probabil vor sosi la sfârșitul anului, dar cu siguranță prin 2021.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button