Știri ITTECHTelefoane

Google I/O: Google Duplex va putea face rezervări telefonice în locul vostru

Conferința Google I/O de marți a inclus un segment despre Google Assistant, cu o serie de funcții recent anunțate, însă niciuna nu a fost la fel de surprinzătoare ca introducerea serviciului Google Duplex: un serviciu bazat pe voce care se preface a fi uman și sună la firme în numele vostru.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a redat două conversații telefonice despre care a susținut că au fost 100% autentice, în care serviciul Google de voce AI a sunat companii din lumea reală și a solicitat programări bazate pe datele utilizatorului. În ambele cazuri vocile, care au părut mult mai umane și mai realiste decât vocea feminină implicită de pe Google Assistant, au folosit modele de vorbire aparent naturale. S-au auzit interjecții precum și un accent asemănător cu cel de pe Coasta de Vest, atunci când Google Duplex a confirmat atât o întâlnire la salon, cât și o rezervare de cină. (Cele două apeluri au fost completate cu voci diferite: un bărbat și o femeie).

Încă dezvoltăm această tehnologie„, a declarat Pichai către public, și a recunoscut că multe apeluri în faza de testare a lui Duplex „nu au mers așa cum era de așteptat„. (Pichai nu a redat niciun eșantion audio al acestor teste eșuate.)

Pichai spune că serviciul va apela, de asemenea, în mod automat, în timpul sărbătorilor și evenimentelor speciale, pentru a descoperi dacă vor fi deschise sau închise magazinele și va actualiza listele de pe Google în consecință. Acea parte a serviciului Duplex va fi lansată „ca un experiment în săptămânile următoare„. Serviciul Duplex în varianta sa completă nu a primit încă o dată oficială de lansare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button