Știri ITTECHTelefoane

Google I/O 2019 – cele mai importante anunțuri

Google de obicei alternează în fiecare an la conferința I/O între știri hardware sau software, iar această ediție a adus mai multe pe partea hardware decât au fost prezentate în 2018. Acum, după ce conferința s-a terminat, putem confirma câteva zvonuri din ultimele luni: Pixel 3A este real, la fel ca și display-ul inteligent Nest Hub Max. Există, de asemenea, o mulțime de anunțuri cu privire la ce urmează să ofere sistemul de operare Android Q când acesta va ajunge oficial la consumatori în cursul acestui an și câteva actualizări care vor apărea în curând pentru Google Assistant.

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte.

Pixel 3A și 3A XL sunt disponibile pentru comandă

Modelele mai ieftine Pixel sunt oficiale, reprezentate de Pixel 3A și Pixel 3A XL care, da, vin cu mufe pentru căști. Telefoanele au un preț de pornire de la 399 dolari și vin cu caracteristicile avansate ale camerelor pentru care a fost cunoscută linia Pixel, inclusiv funcții precum Night Sight, Super Res Zoom și modul portret al camerei atât pe partea din spate cât și din față.

Deci, care este compromisul pentru prețul mai mic? Acestor versiuni le lipsesc caracteristicile premium precum hidroizolarea și încărcarea fără fir. În timp ce Google oferă spațiu gratuit de stocare Google Photos în nor, calitatea încărcată de la dispozitivele Pixel 3A va fi limitată la o calitate ridicată în loc de rezoluție completă.

Noile dispozitive Pixel vor fi oferite în trei culori – negru, alb și purpuriu – și este deja oferit marilor furnizori de telecomunicații.

Nest Hub Max este un display inteligent cu o cameră foto

Google a anunțat că linia Google Home va trece printr-un facelift al mărcii, cunoscută acum drept Google Nest, și a anunțat un nou produs pentru această linie: Nest Hub Max de 229 dolari. Aparatul este, în esență, o combinație a camerei Nest, Google Home Hub și Google Home Max, oferind o cameră de securitate, un afișaj inteligent și difuzoare, toate într-un singur pachet.

Cel mai interesant lucru despre dispozitiv este că, spre deosebire de Home Hub, acesta are acum o cameră încorporată. Aparatul foto poate efectua recunoașterea facială pentru a aduce rezultate personalizate pentru fiecare membru al familiei, compania precizând că procesarea se întâmplă la nivel local, astfel încât nu se transmit date personale pe web. Nest Hub Max va sosi mai târziu în această vară.

Este disponibilă versiunea Android Q beta 3: Dark Theme, un nou mod Digital Wellbeing, Smart Reply

Puteți descărca astăzi cea mai recentă versiune Android Q beta, care oferă acum Dark Theme pentru fiecare aplicație standard Android. Am văzut acest lucru în versiunea inițială Android Q, dar nu am reușit să îl pornim / oprim. Acum, puteți selecta manual culorile inverse ale aplicației sau puteți activa funcția folosind modul de economisire al energiei.

După lansarea de anul trecut a Digital Wellbeing, Google adaugă o nouă caracteristică numită Focus Mode. În locul modului Wind Down care întunecă ecranul, modul Focus vă permite să selectați anumite aplicații pe care doriți să evitați să le utilizați într-o perioadă de timp și să le dezactivați. Familiile vor putea, de asemenea, să conecteze în curând conturile dintre părinți și copii, astfel încât părinții pot seta limitările aplicației și să vadă pe ce aplicații petrec copiii lor cel mai mult timp.

Android Q va începe să ofere funcția de Smart Reply, disponibilă în aplicații de mesagerie terță parte – similare celor pe care Google le testase inițial cu aplicația Reply. De asemenea, poate oferi acțiuni sugerate, cum ar fi deschiderea Google Maps atunci când vede un mesaj despre o adresă.

Android va oferi în curând subtitrări live pe toate videoclipurile

Google va face disponibilă funcția Live Caption pentru toate videoclipurile. Atunci când vizionați un videoclip, indiferent dacă este vorba despre înregistrări cu camera voastră, sau de o aplicație, ori de pe web, chiar și în conversații video, Google poate începe în curând să adauge subtitrări. Compania declară că funcția a fost construită pentru persoanele care sunt surde sau care au un handicap auditiv, dar unii oameni ar putea să folosească acest lucru și atunci când vizionează videoclipuri în public și doresc să mențină volumul redus sau în timp ce aceștia se află într-un apel.

În plus, se adaugă o subtitrare live la apelurile telefonice, adăugând o transcriere live a conversației curente pentru a ajuta pe cei care ar putea avea dificultăți în a înțelege clar ce se spune.

Proiectul Mainline are scopul de a vă oferi mai rapid actualizări Android

Începând cu Android Q, Google va începe să difuzeze actualizările de software direct prin Magazin Play în loc să aștepte producătorii sau furnizorii de telecomunicații. Intitulat Project Mainline, Google declară că noul sistem de actualizări va fi oferit în „module” care ajută la abordarea anumitor părți ale unui dispozitiv, cum ar fi „componentele media” pentru bug-urile de cameră, de exemplu. Acest lucru ar trebui să împiedice, de asemenea, introducerea erorilor în actualizare.

Google Maps primește modul Incognito

Ca parte a efortului Google de a încerca să minimizeze localizarea și urmărirea căutării, Google Maps va obține în curând un mod Incognito pentru căutări mai private. Acest lucru va fi disponibil atât pentru web, cât și pentru aplicație, și vine la doar o săptămână după ce compania a anunțat că va permite utilizatorilor să-și șteargă automat activitatea de la locații, web și aplicații pe o perioadă între 3 și 18 luni.

Actualizarea pentru Google Lens

Google Lens obține unele actualizări de anul trecut, cum ar fi posibilitatea de a contextualiza un meniu de restaurant sau informații de pe o bucată de hârtie. Anul acesta, Google spune că Lens poate căuta mâncăruri exacte pe un meniu și fotografii ale acelui fel de mâncare, pe baza informațiilor din Google Maps, pentru a vă arăta exact cum arată înainte de a vă comanda. Puteți, de asemenea, să îndreptați camera foto către chitanță pentru a activa un calculator care vă permite să adăugați bacșiș, apoi să împărțiți factura, sau să auziți o traducere live text-to-speech. Plasarea obiectivului Google Lens peste revistele cu care Google a încheiat un parteneriat poate, de asemenea, însufleți imaginile, cum ar fi o rețetă din Bon Appétit Magazine.

Google afirmă că aceste actualizări vor fi lansate mai târziu în această lună, iar traducerea va fi oferită în mai mult de „o duzină de limbi”.

Duplex vine pe web

Anul trecut, cea mai mare știre de la I/O a fost despre Google Duplex, care a primit un minim de atenție și în acest an, evitând subiecte cum ar fi AI-ul care poate face apeluri în numele vostru. Într-o demonstrație timpurie, Google afirma că Duplex poate acum să vă extragă informațiile și să navigheze pe web pentru a rezerva alte lucruri, cum ar fi închirieri de mașini și bilete la film. În loc să confirmați doar o rezervare pentru voi, utilizatorii pot verifica formularele completate automat pentru a aproba ceea ce a scris Duplex înainte de a merge la pasul următor.

Toate acestea au fost împachetate într-un segment despre modul în care Google Assistant va deveni mai inteligent în general, ajutând utilizatorii să răspundă la mesaje, să scrie e-mailuri (chiar și titluri de subiect), să insereze imagini în mesaje sau să obțină indicații personalizate folosind doar vocea voastră. De asemenea, va fi disponibil în curând în modul de conducere (a nu fi confundat cu Android Auto) pentru a continua să funcționeze în timp ce navighează pe Google Maps. În curând veți putea să-l opriți pe Google Assistant din vorbit sau să efectuat anunțuri pur și simplu spunând „Stop” în loc de mesajul complet „Hei Google„.

Toate aceste caracteristici vocale au fost anticipate ca fiind disponibile pentr „telefoanele noi Pixel mai târziu în acest an„, asa că mesajul criptic al acestei declarații este la libera interpretare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button