MORE

Google Home Mini spionează din greșeală

Android Police a publicat un articol în care detaliază un defect al noilor dispozitive Google Home Mini ce provoacă sistemul să înregistreze tot ce spune utilizatorul, fără încetare.

Este vorba de un defect hardware care nu afectează toate unitățile, ci doar câteva din cele trimise presei pentru testare. În mod normal, utilizatorul ar trebui să fie capabil să apese un buton de pe unitate pentru a declanșa asistentul digital, în loc să folosească o comandă vocală. Dar unele unități, precum cea care a fost trimisă către Android Police, au un defect la acest buton ce activează funcția de înregistrare în mod constant.

Google Home Mini prelua tot sunetul din proximitatea sa și îl trimitea către serverele Google, interpretând tot ce auzea ca o comandă. Problema a fost rezolvată prin lansarea unui update de firmware care împiedică activarea funcției prin apăsarea butonului, compania ținând să menționeze că variantele care vor fi disponibile pe piață săptămâna viitoare nu vor avea acest defect. Nu este clar dacă asta înseamnă că se va implementa până atunci alt update de firmware care va remedia altfel problema, sau dacă Google a identificat un defect prezent doar în unitățile de review și care a fost deja reparat pentru cele comerciale.

Cert este că niciodată nu strică un eveniment de acest gen care să amintească publicului că un asistent digital nu poate funcționa independent de serverele companiei mamă, unde sunt stocate toate comenzile vocale.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button