MORE

Google Glass dă semne de viață

Cu cinci ani în urmă, Google a prezentat lumii o idee nouă, îndrăzneață și pe alocuri iritantă. Era Google Glass, o pereche de ochelari cu un display integrat, o cameră și funcții de comunicare.

Dispozitivul n-a fost lansat în mod oficial pentru publicul larg în adevăratul sens al cuvântului, varianta de testare vândută de Google costând 1500 de dolari inițial. De prin 2015 nu s-a mai auzit nimic despre Google Glass, nici de bine, nici de rău, nici de anulare, nici de renașterea sa sub forma altui dispozitiv. Dar se pare că proiectul n-a dispărut.

Posesorii de Google Glass s-au trezit zilele trecute cu un update de firmware și unul pentru aplicația MyGlass, ce acum suportă conectarea dispozitivului prin Bluetooth la periferice de control. Puteți spre exemplu să vă plimbați pe stradă cu ochiul într-un colț al ochelarilor, în timp ce navigați pe internet cu un mouse de Bluetooth sau jucați ceva folosind un gamepad de Bluetooth. Cel puțin asta îmi imaginez, nu am folosit dispozitivul așa că nu vă pot oferi detalii despre funcționalitatea lui MyGlass.

Important este că cineva de la Google și-a amintit că sunt oameni care au cheltuit 1500 de dolari pe această grozăvie, și poate că nu ar strica să le mai ofere suport.

Considerând modul în care tehnologia a tot avansat în jumătatea de deceniu care a trecut de la anunțul său, poate că o nouă variantă, mai ieftină, a proiectului Glass n-ar fi o idee rea. Deși, având în vedere în câte locuri dispozitivul era interzis, din moment ce este în esență o cameră mobilă, poate nu i-ar strica ceva reproiectare.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button