MORE

Google ar putea anunța la GDC un serviciu de streaming pentru jocuri

Google nu este una dintre companiile asociate în mod uzual cu știrile despre jocuri video, dar se pare că în acest an compania se va abate de la normă. La o prezentare care va avea loc în cadrul Game Developers Conference (GDC) 2019, eveniment programat pentru data de 19 martie, Google intenționează să dezvăluie un proiect misterios legat de implicarea în domeniul jocurilor video. Compania nu a dezvăluit detalii, dar deja de luni bune circulă zvonuri că ar avea în plan un serviciu de streaming pe bază de abonament. Dacă presupunerile se dovedesc adevărate, atunci acest serviciu va folosi probabil Project Stream, recenta inițiativă a celor de la Google de a face streaming de jocuri video in browserul Chrome.

Obiectivul companiei pare unul pe cât de simplu, pe atât de dificil de realizat: să ofere un serviciu prin care jocurile de top să fie disponibile pe o mulțime de dispozitive, inclusiv Chromecast și o serie de componente dedicate. Asta s-ar putea realiza prin tehnologii avansate de streaming, unde jocurile sunt rulate pe serverele companiei și proiectate pe ecranul dorit al utilizatorului, fără ca acesta să aibă nevoie de un computer puternic.

Anunțul de la GDC ar trebui să facă lumină în privința serviciului, dar Google vor avea de lucru și după aceea, fiind nevoiți să-i încurajeze pe dezvoltatori să se înscrie la noul program și să-și optimizeze titlurile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button