TECH

Te-ai săturat să cauți pe tastatură butonul Enter? Google are soluția pentru tine

În fiecare an, de 1 aprilie, Google are o tradiție care datează din anul 2000 de a face o glumă în online . Asta însă s-a încheiat, din păcate, în 2020 când pandemia a venit. Anul acesta, compania nu ne-a mai dat plasă în aprilie, însă echipa din Japonia nu a renunțat la asta. Ba mai mult, pare că aceștia au venit cu o idee care pare scoasă din coșmarurile unora.

XDA anunță că Google Japonia a postat pe YouTube un clip în care ni se prezintă o variantă fizică a tastaturii Gboard sub formă de bară. Poate că tu ai aplicația instalată pe telefon, însă nu seamănă deloc cu ea. De fapt, nu seamănă cu nicio tastatură de PC pe care ai văzut-o vreodată. Aici avem de a face cu un lung șir de caractere, mai exact toate butoanele de pe o tastatură clasică care sunt dispuse de la un capăt la altul.

În loc să stai să cauți tasta care îți trebuie pe un număr mai mare de rânduri, totul s-ar reduce la căutarea pe un singur rând. Poate nu îți place forma ei, poate te deranjează cât de ciudată este. Google are alternativa pentru tine. O poți folosi în drumeții, în loc de riglă sau doar pentru a apuca un lucru de pe un raft mai înalt. Câtă vreme vei avea tastatura cu tine, vei atrage privirile (desigur, invidoase) ale celor din jur.

Dacă ai ajuns până aici în articol și te-ai gândit că ar fi o idee bună să cumperi așa ceva, îmi pare rău. Trebuie să te dezamăgesc și să îți spun că Google nu vinde așa ceva. Dar știi ce e și mai bine? Google îți dă instrucțiunile pentru a-ți crea propria tastatură. Pagina oficială de GitHub a companiei are toate detaliile și îți prezintă întregul proces, pas cu pas, dacă vrei să ai cea mai tare tastatură multifuncțională din lume.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button