ȘtiriTech&IT

Google a lansat noi funcții de shopping bazate pe AI, ca într-un film SF

Google a introdus recent o serie de funcții de shopping bazate pe AI care ajută utilizatorii să descopere și să încerce online produse de modă și frumusețe mai simplu și personalizat. Aceste funcții, disponibile în prezent doar în SUA, folosesc inteligența artificială pentru a umple spațiul dintre imaginația utilizatorilor și realitatea cumpărăturilor online.

Vision Match, găsește „exact” ce cauți

Una dintre funcțiile lansate de Google este Vision Match, care permite utilizatorilor să descrie în cuvinte produsul de modă dorit, iar AI-ul le va sugera produse similare disponibile în magazine online. De exemplu, dacă un utilizator caută „rochie midi colorată cu margarete mari”, Vision Match va genera o listă de produse care corespund descrierii. Această tehnologie vine în ajutorul celor care au o idee clară despre ceea ce doresc, dar nu reușesc să găsească produsul printr-o căutare obișnuită.

Încearcă virtual produsele de frumusețe

O altă opțiune din pachetul de funcții de shopping bazate pe AI este posibilitatea de a încerca virtual produse de machiaj. Aceasta permite utilizatorilor să aplice simultan mai multe produse cosmetice pe fața lor, oferindu-le o imagine realistă a modului întrebuințării acestora.

Google funcții de shopping bazate pe AI (3)

Prin colaborări cu branduri de renume precum CoverGirl, Dior Beauty și Pat McGrath, Google creează o experiență interactivă asemănătoare unui studio de machiaj digital.

Probează hainele cu ajutorul AI-ului

Pe lângă machiaj, Google a creat și o funcție de încercare virtuală a hainelor. Poți vedea cum ți-ar sta diferite haine pe un model virtual, putând selecta mărimi de la XXS la XXL. Instrumentul îi ajută pe cei care nu-și pot imagina cum le vine o haină. 

Cu noile funcții de shopping bazate pe AI de la Google, poți descrie produsul pe care îl cauți, iar AI-ul îți va sugera variante similare, poți încerca virtual machiajul sau vedea cum îți vin hainele fără să le probezi fizic.

Ce urmează

Știu, ar trebui să aplaud fiecare nouă evoluție a tehnologiei, doar „trăiesc” de pe urma ei. Dar după cum arată lucrurile, nu e departe ziua în care vei întreba inteligența artificială ce să mănânci sau chiar vei lăsa decizii mai importante în seama ei. Deja există algoritmi care ne personalizează publicitatea, ajută la cumpărături, planifică itinerarii de călătorie sau sugerează filme și muzică în funcție de preferințele noastre.

AI-ul ar putea deveni un asistent personal mult mai sofisticat, capabil să-ți creeze un meniu zilnic bazat pe nevoile nutriționale și preferințele tale, să-ți optimizeze programul astfel încât să fii mai productiv sau chiar să-ți gestioneze banii. Pe termen lung, ar putea ajunge să ia decizii în locul nostru în domenii mai sensibile, cum ar fi alegerea unui loc de muncă, a unei case sau chiar a partenerului de viață.

Și nu pot să nu mă întreb: cât de mult suntem dispuși să cedăm controlul asupra alegerilor noastre? AI-ul poate oferi soluții eficiente, dar până unde vrem să meargă această automatizare?

Articole asemanatoare

Back to top button