Știri ITTECH

Google folosește un AI să își corecteze documentele

Aveți obiceiul să scrieți de parcă tastatură este făcută din gelatină, iar gramatica este mai mult o scriptură veche ce poate fi interpretată în zeci de moduri, după propria preferință? Eh… bun venit în club, dar dacă vrei să nu mai te bați la cap cu asta, probabil ar trebui să folosești mai des Google Docs, fiindcă a început să folosească un AI pentru a te ajuta să scrii mai coerent.

Google anunță că a implementat în varianta de testare a G Suite (care include docs, mail, și celelalte lucruri) un sistem care permite analiza textului vostru de către un AI. Unul care promite să ofere un grad mai mare de acuratețe a recomandărilor decât sistemul de spellchecking existent, fiind capabil să înțeleagă mai bine nuanțele comunicării umane.

Fiind bazat pe conceptul Machine Learning, sistemul va deveni mai bun cu timpul, pe măsură ce învață ce este corect și cum exact scrii tu. Teoretic, la un moment în viitor te-ar putea înlocui cu totul și ar putea să scrie ceva doar bazat pe câteva idei de bază, copiind perfect stilul tău, până ce dă de o eroare și începe să scrie pasaje apocaliptice din scriptură, după cum făcea recent Google Translate.

Va fi interesant de văzut dacă această funcție va fi disponibilă în Google Docs pentru limba Română. Probabil veți observa asta când știrile scrise de mine nu mai au fraze care se întind pe un paragraf întreg.

[Engadget] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button