RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Google extinde opțiunile de căutare

Există o teorie a conspirației ce spune că Disney a numit filmul Frozen astfel pentru că primul lucru ce apărea pe Google atunci când lumea căuta „Disney Frozen” era vechea poveste veche despre cum fondatorul companiei a fost criogenizat… sau măcar o parte din el. Oricare ar fi fost motivul, a funcționat… până acum.

Google vă permite încă de la început să scotociți în varianta de desktop a motorului de căutare după ani și zile. Dar trebui tot trebuia să folosiți acel calendar, făcând procesul lent, iar pe mobile era o limită de vreun an pentru scormonirea prin rezultate.

Așa că de acum aveți la dispoziție o nouă unealtă direct din cutiuța de căutare. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați la finalul căutării cuvintele „before” sau „after” urmate de „:” și o dată, fie una completă, fie doar un an. Esența este că dacă veți căuta acum pe Google „disney frozen before:2012” veți găsi altceva decât Elsa și Let it go.

Puteți chiar combina cele două comenzi pentru a defini exact perioada pe care vreți să o scormoniți după rezultate. Această funcție va fi foarte utilă pentru cei care țin minte să fi citit un articol acum 5 ani dintr-un site necunoscut, dar de atunci au apărut alte trei mii cu același nume.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button