MORE

Google experimenteaza cu noi masuri de securitate in Chrome – la nivel Quantum

Una din promisiunile calculatoarelor cuantice este posibilitatea ca un programator talentat sa dezvolte modalitati de a descifra mai orice metoda de criptare ce utilizeaza algoritmii actualy, bazati pe calcul binar.

Google au anuntat ca incep sa experimenteze cu algoritmi post-cuantici pentru criptare, iar pentru inceput se vor concentra pe comunicatiile intre versiunea experimentala de Google Chrome, Canary, si serviciile corporatiei.

Cu toate ca la ora actuala acest experiment este in stagiu incipient, si doar un numar restrans de conexiuni va fi criptat prin noile metode, intre browser si serverele Google, aceasta este totusi o etapa importanta in dezvoltarea de structuri de date si metode de comunicatii securizate intr-o lume cuantica.

Pentru inceput, echipa Google foloseste algoritmul New Hope, o metoda proiectata pentru actualizarea protocolului de securitate TLS – cel folosit pentru comunicatiile HTTPS – in conditiile unei realitati post-quantum.

Acest experiment va avea o durata de viata de doar doi ani, intrucat nu este destinat pentru a pune bazele unor noi standarde.

Daca va doriti acea aproape-imperceptibila senzatie de siguranta in plus, insa, puteti descarca Chroome Canary, versiunea experimentala de Chrome, si sa stati cu ochii atintiti pe fereastra Security Panel din Chrome Dev Tools. Daca vedeti folosit protocolul CECPQ1, puteti avea incredere ca acea conexiunie este – probabil, la ora actuala – impenetrabila.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button