TECH

Google evită o amendă de 1.3 miliarde de dolari, dar mai are câteva pe drum

Franța tot încearcă de ceva timp să amendeze Google pentru practicile sale fiscale mai dubioase, însă planurile au eșuat în tribunal.

Procesul prin care Franța spera să obțină 1.3 miliarde de dolari de la Google s-a încheiat cu un verdict ce a favorizat marea companie, care acum nu trebuie să plătească nici măcar un dolar, da barem o sumă atât de mare. Concluzia a fost cea că Google nu a făcut abuz de nici un fel de omitere din legea fiscală pentru a evita plata taxelor pe teritoriul Franței.

Google are o structură mai neobișnuită în Europa. Singura divizie a companiei care înregistrează venit și plătește taxe este cea din Irlanda, unde beneficiază de reduceri masive, comparativ cu restul continentului. Dar Google are sedii și divizii presărate prin toată Europa, iar autoritățile mai multor țări au considerat că li se datorează taxe pe baza profitului generat de companie. Până acum singurele națiuni care au putut să scoată ceva bani de la Google au fost Italia și Marea Britanie, ce au obținut cumulativ în jur de 520 de milioane de dolari, cele două guverne și compania ajungând la o înțelegere în afara tribunalului.

Problemele însă nu încetează pentru marea companie, deoarece încă mai are probleme în Europa cu amenda de 2.4 miliarde de euro primită pentru practicile sale necurate în ceea ce privește listarea rezultatelor de căutare, iar una nouă ar putea fi pe drum din cauza modului în care gestionează Android.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button