MORE

Google este tras de urechi în Europa din cauza lui Android

Android, sistemul de operare folosit acum într-o mare parte din telefoanele mobile și tabletele contemporane, are mai mult de o variantă. Dar nu prea v-ați da seama de asta, în mare parte pentru că Google „încurajează” folosirea variantei googlificate a sistemului de operare. Această apucătură a companiei i-a atras atenție nedorită din partea Comisiei Europene.

Google a fost subiectul unui document de 150 de pagini (parțial cenzurate de Google) emis de componenta Comisiei care se ocupă de antitrust, acuzând marea corporație de apucături monopolistice. Comisia intenționează să împiedice Google să mai „convingă” sau să mituiască producătorii de telefoane să mai împacheteze în Android soluția sa de căutare, magazinul și celelalte aplicații. În cazul în care Google refuză să mai îndese pe gâtul tuturor acele aplicații, va primi pe cap amenzi.

Nu este prima dată când autoritățile încearcă să convingă Google să lase utilizatorii de rând să folosească un Android curat, Rusia luând măsuri similare cu ceva timp în urmă. Acum trebuie să stăm, să așteptăm și să vedem dacă Google se va conforma, sau dacă avocații săi își vor demonstra din nou talentul. Nu numai asta, dar probabil îi vor sări în ajutor și câțiva producători de telefoane, care vor spune că ceea ce face Google este benefic pentru piață și că Uniunea Europeană n-ar trebui să își bage nasul în „piața liberă”.

[The Next Web]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button