TECH

Google este investigat de guvern

Pentru că nu era suficient ca Google să fie investigat de UE, acum este investigat și de SUA, predominant din același motiv, Android.

Compania este acuzată că și-ar folosi greutatea din piața telefoanelor, sistemul de operare Android fiind prezent pe cea mai mare parte a dispozitivelor, pentru a forța folosirea, ca standard, a propriilor programe.

Asta include pre-instalarea de aplicații precum Gmail, Chrome, sau Play. Dacă pe primele două s-ar putea să nu le fi avut instalat ca standard pe multe telefoane, pe cel din urmă cu siguranță l-ați avut, nu de alta, dar este cam greu să descarci aplicații Android fără Google Play.

Google este acum investigat de către Departamentul Justiției al SUA, și Comisia Federală de Comerț. Desigur, Comisia Europeană încă mai analizează situația în acest timp.

Acest gen de investigații sunt destul de comune, însă nu mereu vor da rezultate, Google trecând fără vreun fel de penalizare de acuzațiile anterioare că ar favoriza propriile soluții în rezultatele motorului de căutare.

Important este că măcar cineva dă impresia că ar dori să apere interesele utilizatorului de rând, și măcar dă companiei Google ideea că ar trebui să fie mai deschisă, în timp ce companii precum Apple interzic de-a dreptul aplicații ce menționează existența unui alt sistem de operare pentru mobile.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button