PC

Google este dat în judecată pentru clauzele de confidențialitate extremă

Google pare să fi dat de ceva probleme în ultima vreme, deoarece un fost angajat a dat în judecată compania pentru practicile sale când vine vorba de confidențialitate.

Mai exact, conform unui fost angajat care dă acum în judecată Google, compania duce confidențialitatea la cote de-a dreptul paranoice. În cadrul companiei se încurajează spionajul angajaților pentru a verifica dacă cineva discută cu presa despre lucruri pe care Google ar vrea să le țină private. Cei care sunt acuzați de așa ceva sunt imediat concediați, după cum a pățit angajatul anonim care a inițiat această acțiune în instanță. Fostul angajat susține că acuzația nu este fondată și că nu a provocat nici un leak.

Dar situația de la Google merge mai departe de atât. Se pare că politica internă este cea de a nu discuta despre orice fel de activitate ilegală din cadrul companiei nici măcar cu avocații companiei. Iar oricine dorește să se apuce să scrie o carte despre cum este să lucrezi la o companie de tehnologie din Silicon Valley are nevoie de aprobare directă de la Google pentru a face asta.

Compania practic încearcă să clasifice orice lucru care se întâmplă la Google ca fiind informații confidențiale, ceva ce nu prea se leagă bine cu legile din California, care permit unui angajat să vorbească liber despre condițiile de muncă fără să se teamă de vreo pedeapsă, cum ar fi concedierea imediată.

În cazul în care Google este găsit vinovat de încălcarea legii, va trebui să plătească amenzi în jurul sumei de 3.8 miliarde de dolari. Din acești bani, fiecare angajat al companiei ar trebui să primească 14.600$, iar statul ar urma să preia restul de 2.7 miliarde. Desigur, Google are avocați foarte buni, așa că probabil nu se va ajunge la o astfel de situație.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button