RSS PaginaDeMediaSecuritateTECHTech&IT

Google este dat în judecată pentru că ignoră modul incognito

Private browsing nu e tocmai chiar atât de privat

Zilele trecute aveam o știre despre cum Xiaomi a fost prins cum colecta date de la utilizatori chiar și când aceștia foloseau modul incognito de la browser-ul inclus în varianta lor de Android. Compania a lansat atunci un update menit să facă modul incognito ceva mai privat. Dar rămâne totuși o problemă, Google în sine nu prea ține cont de această setare, motiv pentru care acum este dat în judecată.

Săptămâna aceasta a fost inițiată procedura pentru a lua Google la bani mărunți în instanță, în California. Motivul este că Google încalcă cererile implicite ale utilizatorilor de a nu fi urmăriți atunci când folosesc modul incognito, prin colectarea automată de date. Asta se întâmplă de fiecare dată când vizitează o pagină web ce se folosește de serviciile celor de la Google, fără nevoia ca utilizatorul să interacționeze în direct cu lucruri precum reclamele livrate de către companie.

Google s-a apărat, spunând că modul incognito conține un avertisment ce spune clar că site-urile diverse încă mai sunt capabile să colecționeze informații despre activitatea utilizatorului.

Firma de avocatură, Boies Schiller & Flexner, a inițiat o plângere de tipul class action, însemnând că este făcut în numele unui grup de oameni. Iar cei dornici să se alăture au posibilitatea de a contacta firma. Obiectivul este cel de a obține câte 5000 de dolari pentru fiecare persoană care se consideră afectată de acțiunile celor de al Google.

Considerând că asta ar acoperi cam pe oricine a navigat pe internet vreodată, acest proces probabil nu va fi soluționat așa cum au intenționat avocații. Cel mai probabil se va ajunge la o înțelegere prin care Google/Alphabet nu va plăti daune de câteva miliarde.

[ZDNet]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button