PC

Google Drive evoluează într-o soluție de backup

Google Drive este o unealtă folosită de foarte mulți oameni pentru a stoca informații pe care vor să le aibă mereu la îndemână. Iar Google speră că serviciul va fi și mai popular după ce primește un upgrade însemnat, ce adaugă o funcție serioasă de backup.

Până acum, singurul mod de a sincroniza fișierele de pe un PC cu cele de pe Google Drive era fie prin mutarea lor manual printr-un browser web, fie prin mutarea lor în folder-ul creat de aplicație. Din 28 iunie asta se va schimba, deoarece veți putea spune aplicației ce foldere să sincronizeze în mod constant.

Nu veți mai fi limitați la un singur folder, așa veți putea folosi Google Drive ca o metodă activă de backup gratuit… atât timp cât nu generați fișiere care să depășească 15GB, aceasta fiind limita până la care puteți stoca fișiere fără cost.

Google recomandă, totuși, ca cei care folosesc Drive pentru sectorul de afaceri să nu treacă la varianta aceasta nouă, și să rămână la versiunea existentă. De ce? Probabil pentru că încă mai sunt probleme care vor trebui rezolvate.

Așa că dacă sunteți comozi cu ideea că Google nu doar că știe tot ce faci pe internet, dar acum va avea o mână în orice folder îi spui de pe PC-ul tău, poți opta pentru această soluție de backup.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button