ȘtiriTech&IT

Google Docs îți verifică documentele de greșeli contra-cost, cu ajutorul inteligenței artificiale

Google a anunțat de curând o funcție nouă pe care o va introduce în aplicația Docs. Este vorba despre Proofread” care folosește inteligența artificială pentru a-ți verifica textele scrise în aplicație. Cu mișcarea asta, producătorul oferă o alternativă serioasă la Spelling and Grammar Check, dar există și un catch aici: noua funcție este plătită, fiind parte din add-on-urile Workspace Enterprise.

Producătorul își laudă noua creație, numind-o „următoarea generație de sugestii de scriere, bazată pe AI”. Având o bază atât de solidă și fiind o funcție plătită, automat oferă niște extras care motivează prețul:

  • Conciseness: Sugestii care-ți mai scutură textul, făcându-l mai scurt.
  • Active Voice: Sugestii care-și fac textul mai clar pentru cititori.
  • Wording: Sugestii pentru a-ți face cuvintele să sune mai dinamic sau mai formal în contextul dat.
  • Sentence Split: Frazele sunt împărțite în propoziții mai scurte, pentru a fi mai ușor de urmărit.

Google Docs Proofread AI add-on

Funcția Proofread bazată pe AI este disponibilă deja, iar abonații Google Workspace Enterprise o pot descărca chiar acum. Dacă aplicațiile de genul sunt exemple pentru cum inteligența artificială ne-ar putea influența viețile în bine, privim către un viitor în care munca creativă va fi ajutată enorm de tehnologie, iar sarcinile uzuale vor fi ușurate masiv. Poate că nu vom avea prea curând roboți umanoizi care să ne facă sanvișuri, dar inteligența artificială începe să-și arate latura utilă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button