MORE

Google dezvolta un OS pentru Internet of Things. Adica tot Android… doar ca „mai prost”!

Google, Internet of Things, OS dedicat, chestii care se intampla… doar pentru ca ceva este la moda. Cam asa a sunat stirea asta pentru mine cand am apucat s-o citesc in The Information. Google dezvolta asadar un OS pentru Internet of Things, adica o varianta dedicata acestui concept, adica… un fel de frectie la picior de lemn. De ce? Pentru ca, practic, cu un pic de know-how si o interfata noua, poti adapta acestui scop orice versiune de Android. Doar sa ai un GUI designer.

Este ca si cum ai spune ca echipa Android lucreaza la… Android. Bine, sistemul se pare ca este conceput sa ruleze pe terminale de putere scazuta, cu specificatii mid-low, dar chiar si asa, este vorba despre tweek-uri minore pentru a implementa asta.

Noul OS se numeste Brillo si are nevoie de 32 sau 64 Mega de RAM pentru a rula eficient, comparativ cu cei 1024 MB RAM pe care ii cere 5.0 pentru o experienta optima. Google incearca astfel sa ofere un OS pentru frigidere de exemplu sau alte electrocasnice, pe care le poate dota cu Brillo pentru a se putea lega la internet si a te anunta ca nu mai ai lapte sau carne in congelator. Wow! Inca un produs… de marketing! Pentru ca din punct de vedere „tech” este tot un Android… doar ca „mai prost”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button