MORE

Google dat in judecata pentru ca functioneaza… sau calomnie

Din categoria „Un motor de cautare face exact ceea ce ai crede ce face”, Google a fost dat in judecata pentru ca functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze un motor de cautare. Unde? In Australia.

Google a fost dat in judecata de o anume Janice Duffy, dupa ce site-ul Ripoff Report a publicat un articol pe care ea il considera a fi calomnie. Aceasta a cerut initial motorului de cautare sa indeparteze site-ul din rezultatele sale de cautare, insa Google a refuzat.

In consecinta, Janice Duffy a dat in judecata Google. Contrar asteptarilor, chiar a castigat. Un judecator din Australia a stabilit ca ceea ce a facut Google, afisarea rezultatului pentru o cautare, este in sine calomnie.

S-a ajuns la aceasta concluzie deoarece Google nu afiseaza doar adresa site-ului care contine articolul, dar mai ofera atat un hyperlink cat si o scurta mostra din acel articol. Ca urmare, judecatorul a considerat ca Google ar fi putut la fel de bine sa publice acel articol si poarta la fel de multa vina pentru calomnie ca site-ul cu pricina.

Nu cred ca trebuie sa va spun ca un astfel de incident este un precedent excesiv de periculos. Daca Google poate fi tras la raspundere la tribunal, cu potentiale ramificatii monetare, pentru continutul site-urilor pe care le indexeaza, atunci numarul de site-uri pe care le poti gasi prin Google ar putea scadea vertiginos in urmatorii ani. La urma urmei, si pe Youtube puteai vedea seriale si filme intregi pana ce a inceput sa fie dat in judecata de marile corporatii.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button