TECH

Google dă undă verde la aplicații mai mari pentru Android

Cu anunțul că noul Android 6.0 Marshmallow va permite în sfârșit folosirea unui card SD pentru a extinde memorie telefonului, nu doar pentru a sta acolo, degeaba, cu 8 GB nefolosiți, când sistemul îți spune că nu mai ai nici 30MB liberi pentru a face update aplicației de Twitter,  deși îți arată 60 liberi, Google anunță mărirea limitei pentru aplicații.

Până acum, dacă un producător dorea să pună pe Google Play Store o aplicație mai mare de 50MB, nu o putea face prin fișierul APK ce era descărcat direct de acolo. Trebuia să livreze restul fișierelor separat, sub forma a maxim două arhive de 2GB.

Google a decis să mărească această limită, de acum înainte fiecare aplicație având o dimensiune maximă de 100MB. Diferența aceasta cu siguranță va da mai puține bătăi de cap unor dezvoltatori, dar în mare nu ar trebui să facă diferențe notabile în viitorul apropiat.

Google chiar încurajează producătorii să nu lenevească, și să ignore compresia de date, doar pentru a se putea lăuda cu aplicația mai mare. Dezvoltatorii ar trebui să ia în considerare viteza scăzută a internetului mobil la nivel mondial, limitele de aplicații, timpul de instalare, și în general cât de greu poate funcționa pe un telefon mai banal o aplicație prea mare.

[Google]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button