MORE

Google creeaza un incubator de startup-uri numit Area 120 pentru a pastra angajatii inovatori

 

Silicon Valley este o zona plina de companii create de fosti angajati Google chititi sa-si aduca propriile idei la lumina, iar Google face eforturi pentru a preveni plecarea talentelor prin crearea unui nou incubator de startupuri.

Ceea ce este bun pentru inovatie nu e neaparat bun si pentru Google, si compania face pasi in a incuraja angajatii sa ramana in cadrul conglomeratului. Google creaza acum un incubator destinat startup-urilor care sa permita unora dintre angajati sa isi urmeze acele proiecte personale („20% projects”) carora Google le permitea pana acum dezvoltarea de-a lungul unei cincimi din orele de program.

Aceste „20% projects” au adus la lumina produse extrem de importante ale Google precum AdSense, Google News si Gmail, asa ca este de inteles de ce Sundar Pichai, actualul CEO al Google, ia asemenea angajati si proiectele lor foarte in serios.

Angajatii ce doresc sa se inregistreze urmeaza sa predea un plan de afaceri si – daca acesta este acceptat – sa petreaca urmatoarele luni lucrand exclusiv la acea idee. Aceasta initiativa pare a fi buna pentru a calma agitatia ocazionalului inventator fara grija acestuia ca isi va pierde job-ul avantajos daca nu reuseste proiectul.

Google nu au confirmat inca nimic si nu e clar cand Area 120 isi va deschide portile. Cu siguranta, asta nu va impiedica unii dintre angajatii mai independenti sa isi urmeze in continuare visul de capul lor, dar pentru Google, fiecare angajat cu o idee sau produs revolutionar pe care il poate pastra, se poate dovedi extrem de valoros.

[The Information]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button